Om Naturligtvis Golf & Country Club

(Tidigare Assartorps GK)

Spela golf i vackra Skåne på Naturligtvis Golf & Country Club
 
 

Det var en gång…

År 2016 beslutade Assartorps Golfklubb att sälja då ekonomin inte gick ihop trots det fantastiska engagemanget hos medlemmarna. Marken gick till försäljning och vi fick den stora äran att köpa den. Många var intresserade då läget är så attraktivt. Men ingen var intresserad att låta golfverksamheten leva vidare – förutom vi på Utmaningarnas Hus (vi har ju alltid gillat utmaningar).

“Vi ville skaffa mervärde till våra verksamheter och därför inte lägga ner golfbanan. Men vi ville heller inte sköta den, så inledningsvis hyrde klubben in sig på marken till ett lågt pris. Men tillslut valde de ändå att lägga ner. Då fick vi en golfbana i knät”

Vi hade två alternativ; att låta golfbanan växa igen eller sköta den själva. Eftersom drömmen om att skapa en konferensanläggning på området levde vidare så underhölls banan med så låga kostnader som möjligt. Det var 2017. Året efter tog vi beslutet att satsa både på golfen och konferens. Duktige Peter Chamberlain anlitades för att rita om golfbanan och sommaren 2018 bodde irländska helblodsproffs i banbygge ute på klubben och förverkligade Peters ritningar .

Naturligtvis Golf & CC | Hål ett under uppbyggnad
Hål 1 under uppbyggnad

Hål 1 under uppbyggnad

“ Banan har varit rätt svårspelad och väldigt kuperad. Det var många dolda hål som gjorde det svårt. Nu har vi tagit bort allt som gömt greenerna och det finns bara ett dolt inspel kvar. Vi har också gjort banan snällare, genom att ha tagit bort några bunkrar och ändrat klipplinjerna”

Nya hål 3 på Naturligtvis Golf & CC

Nya hål 3 på Naturligtvis Golf & CC

En annan stor förändring var att ändra från 18 till 12 hål . Nu finns det en sexhålsslinga vi kallar "Short and sweet" och en annan sexhålsslinga döpt till "Long and tough". Vi hoppas att fler ska kunna spela då man själv kan välja hur länge man är ute på golfbanan. Nu finns naturliga avslutningar efter tre, sex, nio och tolv hål. Man kan såklart spela 18 hål, då inleder och avslutar man med "Short and sweet" och spelar "Long and tough" däremellan.

Och varför det något udda namnet Naturligtvis GCC?

“Det kommer från den vackra naturen. När vi presenterade namnet var det många golfare som reagerade och vissa tyckte att det var väldigt udda. Då kände vi att det var helt rätt.

Det här kommer inte likna någon annan golfanläggning!”

Premiärrundan avklarad 26 april 2019 för VD Olle Sjölund

Premiärrundan avklarad 26 april 2019 för VD Olle Sjölund